fredag 23 februari 2024

inloggad som

Malmöentreprenörer startar nytt för programdrift i molnet

Malmöföretagen Örestad Linux och Nordisk E-handel bildar ett gemensamt bolag, Driftkompaniet, som ska sköta drift av webbplatser, e-handelslösningar och liknande. Redan finns 30 kunder på plats — som Business Region Skåne och Västra Götalandsregionen.

Det nya bolaget kommer ha mellan tre och fyra medarbetare på heltid. Men Driftkompaniet kommer inte att bygga upp egna serverhallar, driften ska främst ske i datormolnet.

— De flesta av våra konkurrenter erbjuder drift på operativsystemnivå, men vi går ett steg längre och driftar enskilda applikationer. Folk vill ha koll på sina grejer, även när de är i molnet, säger Patrik Gullstrand, VD på konsultbolaget Örestad Linux.

Han har tidigare gjort affärer ihop med Nordisk E-handels VD Runar Wahlgren, bland annat i webbhotellbranschen. I dag har båda bolagen kunder inom drift, men gör enligt Patrik Gullstrand nu gemensam sak för att kunna erbjuda bättre service.

Örestad Linux, vars största kund är friskoleföretaget Kunskapsskolan, omsatte drygt tre miljoner kronor det senaste verksamhetsåret. Nordisk E-handel har bland annat skyltbolaget Systemtext och Vattenfall som kunder och omsatte nio miljoner mellan juli 2010 och juni 2011.

Anders Frick

Malmöföretagen Örestad Linux och Nordisk E-handel bildar ett gemensamt bolag, Driftkompaniet, som ska sköta drift av webbplatser, e-handelslösningar och liknande. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.