tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Gyllenhammars e-postbolag in i Danmark

I spåren av danska Zoomios konkurs väljer Stockholmsbaserade Compost att ta steget över Sundet. Tre personer har redan rekryteras till Köpenhamnskontoret varav två är tidigare Zoomio-anställda.

Under hösten köpte Malmöbolaget Apsis stora delar av Zoomios konkursbo. Nu ger sig även svenska Compost in på den stormiga danska marknaden. Bolaget kontrolleras till 80 procent av familjen Gyllenhammar. Styrelseordförande är Oscar Gyllenhammar, Pehr G. Gyllenhammars son.

— Vi har en liknande profil som Zoomio med användare som vill ha mer avancerade lösningar än ett rent nyhetsbrev. När Zoomios konkurs blev ett faktum tänkte vi att det var nu eller aldrig som vi skulle gå in i Danmark, säger Composts VD Robert Kimber till Rapidus.

Compost riktar sig till verksamheter som kontinuerligt vill kommunicera med kunder och där riktade e-postutskick görs baserat på specifika händelser så som nya köp. I kundlistan finns bland andra Duni, Hi-Fi Klubben och Tailorstore.

I dag har bolaget kontor i Stockholm, Malmö, Montreal och Köpenhamn med sammanlagt 23 anställda. Omsättning 2010 landade på 17 miljoner kronor.

Joel Lyth

I spåren av danska Zoomios konkurs väljer Stockholmsbaserade Compost att ta steget över Sundet. Tre personer har redan rekryteras till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.