lördag 20 april 2024

inloggad som

Svensk-danskt e-handelsbolag i konkurs

IT-bolaget Netimplementers Scandinavia i Malmö har gått i konkurs. Inriktningen var e-handelssystem och vid slutet fanns en obetald skatteskuld på 1,3 miljoner kronor.

Svenska staten stod bakom konkursansökan som verkställdes vid Malmö tingsrätt tidigare i veckan. Företaget hade ifjol en omsättning på elva miljoner med en liten vinst på nedersta raden.

Enligt årsredovisningen fanns en anställd i Sverige och även dotterbolag i Köpenhamn. I en intervju 2009 uppgav VD och grundare Morten Munch Johansen att över trettio personer sysselsattes på utvecklingsavdelningar i Vietnam och Indien.

Konkursförvaltaren Ola Sellert har inte hunnit sätta sig in i ärendet och heller inte träffat företagsledningen.

— Vi ska ha ett första möte nästa vecka, säger han.

När Rapidus når Morten Munch Johansen, i dag på resande fot i Tyskland, vill han inte kommentera vad som ligger bakom konkursen. Han säger att alla anställda är uppsagda och att enda aktiviteten i bolaget senaste tiden handlat om att hitta nytt rörelsekapital.

— Jag jobbar nu för att försöka betala skulderna, häva konkursen och ta bolaget vidare.

Han ägde verksamheten tillsammans med Lars Munch Johansen som tidigare grundat e-handelsbolaget Boozt i Malmö, med Sunstone Capital och skojätten Ecco bland nuvarande investerare. Netimplementers startades 2008 och levererade teknik till just Boozt som bland annat användes i Legos webbshop för barnkläder. De båda ägarna driver även andra företag inom e-handel, som We Do eCom och Stredgecom.

Kristian Svensson

IT-bolaget Netimplementers Scandinavia i Malmö har gått i konkurs. Inriktningen var e-handelssystem och vid slutet fanns en obetald skatteskuld på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.