fredag 17 maj 2024

inloggad som

Sony Ericsson jobbar vidare med Köpenhamnsetablering

|  ,
|  

Sony Ericsson arbetar vidare med planerna på en etablering i Köpenhamnsområdet. Beslut och detaljer kommer under vintern, uppger VD Bert Nordberg för Rapidus.

Strax före sommarsemestern gick Bert Nordberg ut med sina tankar om ett kontor i Kastrup. Den låga danska expertskatten lockar, liksom Köpenhamns relativt Lund starkare namn för att dra hit internationella forskare.

Varken den världsekonomiska skuldkrisen eller rykten om ett eventuellt övertagande från Sonys sida har ruckat på planerna.

— Det är fortfarande aktuellt. Vi har haft jobbmässa i Lund med bussar från Danmark då runt 300 personer kom, säger Bert Nordberg.

Bolaget arrangerade i slutet av augusti öppet hus för ingenjörer som sägs upp från Nokias utvecklingsavdelning i Köpenhamn. Det handlade om att presentera verksamheten för att fylla vakanser och rekrytera specialkompetens, men också knyta kontakter inför just en Danmarkssatsning.

I dag sysselsätter Sony Ericsson cirka 3.000 personer i Lund. Under första halvåret låg försäljningen på 1.193 miljoner euro och förlusten före skatt på 42 miljoner. På fredag morgon kommer rapporten för tredje kvartalet.

Kristian Svensson

Sony Ericsson arbetar vidare med planerna på en etablering i Köpenhamnsområdet. Beslut och detaljer kommer under vintern, uppger VD Bert […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad