fredag 19 april 2024

inloggad som

Innovativt torkskåp tar in tre miljoner

Malmöbaserade Knycer, som utvecklar ett energisnålt torkskåp utan frånluftsventil, har tagit in tre miljoner kronor i form av lån och investeringar. Samtidigt förbereder bolaget för en större marknad och flyttar produktionen från Österlen till Höör.

— Pengarna ska dels gå till marknadsföring genom att vi bland annat knyter upp återförsäljar- och servicenätverk, dels till att minska produktionskostnaderna, säger VD:n och medgrundaren Monica Hallworth.

Halva summan kommer från bolagets befintliga ägare och bank i form av en nyemission och banklån, den andra halvan kommer från Energimyndigheten i form av tillväxtlån.

Bland bolagets ägare finns den andra medgrundaren Estelle de Talhouët-Roy, Marie-Ann Wachtmeister, grundare av Zitha Consulting, samt affärsängeln Pia Althin, som även sitter i styrelsen för fastighetsbolagen KUDU och Henry Ståhl Fastigheter AB. I Knycers styrelse sitter även Lars Israelsson, grundare av IT-bolaget Glaze, samt Roland Görtz, Gambroveteran som i dagarna avgått som ordförande för produktutvecklingsföretaget Scalae.

Knycers torkskåp drar knappt hälften så mycket energi som vanliga torkskåp. Produktionen ska ske hos Höörs plåt, som tidigare tillverkade gräsklippare tills dess att uppdragsgivaren Husqvarna flyttade produktionen till Polen.

Hittills har Knycer sålt omkring 75 skåp, målet är att sälja 500 under 2012.

Anders Frick

Malmöbaserade Knycer, som utvecklar ett energisnålt torkskåp utan frånluftsventil, har tagit in tre miljoner kronor i form av lån och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.