måndag 13 maj 2024

inloggad som

… och flyttar huvudkontoret till Kalifornien

|  
|  

Med finansieringen klar tar Emil Eifrém flyget till Menlo Park i Silicon Valley där Neo Technology nu får sitt säte. Malmökontoret med åtta anställda ska fortsätta att vara bas för den tekniska utvecklingen.

På drygt ett års tid har personalstyrkan växt från 7 till 25 anställda spridda på kontor i Malmö, London, Dresden, Aten samt Menlo Park. Enligt Eifrém är det affärsstrategiska skäl som ligger bakom flytten av huvudkontoret.

— Det fanns inget sådant krav från investerarna, men vi har redan 70 procent av våra kunder i USA, säger han.

Det är primärt i Silicon Valley som nyanställningar nu kommer att ske, men också utvecklingsstyrkan ska fortsätta att växa i Malmö och övriga Europa.

Förutom närhet till kunderna nämner Emil Eifrém mer långsiktiga planer som orsak att packa väskan.

— Vid en senare exit finns många av de potentiella uppköparna i San Francisco. Alternativt siktar vi på en notering på Nasdaq-börsen, men det är absolut ingenting som jag lägger fokus på i dagsläget, säger han.

Joel Lyth

Med finansieringen klar tar Emil Eifrém flyget till Menlo Park i Silicon Valley där Neo Technology nu får sitt säte. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen