söndag 5 maj 2024

inloggad som

Ubisoft Massive rekryterar stort…

Franska speljätten Ubisoft satsar hårt på sin utvecklingsstudio i Malmö. Det senaste året har personalstyrkan växt från 116 till 200 personer, men rekryteringsprocessen är inte slut med det. Totalt siktar Ubisoft på att bli runt 300 i anställda i Malmö, uppger informationschefen Martin Hultberg.

Enligt Martin Hultberg har expansionen varit planerad ända sedan Ubisoft köpte Massive Entertainment från Activision Blizzard 2008. Då hade studion 130 anställda och var redan ett av de största spelutvecklingsbolagen i Sverige.

— Massive Entertainment hade ett rullande projekt åt gången, nu har vi flera som löper parallellt, säger Martin Hultberg.

För tillfället är spelstudion inblandad i tre produktioner, varav en görs helt och hållet i Malmö medan de andra sker tillsammans med några av Ubisofts övriga 22 utvecklingsstudior runt om i världen. Närmast att nå marknaden är senaste uppföljaren i actionserien Assassin’s Creed, som lanseras i slutet av hösten.

— Det svåraste är att hitta rätt personal. Att rekrytera de som just tagit sin examen är relativt enkelt men mer specialiserade tjänster är oerhört svåra att tillsätta, säger Martin Hultberg.

Erik Olausson

Franska speljätten Ubisoft satsar hårt på sin utvecklingsstudio i Malmö. Det senaste året har personalstyrkan växt från 116 till 200 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.