torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Ombyggd Tactelkoncern ska visa vinst i år

Efter en turbulent tid med stora neddragningar har Malmöbaserade Tactel framtidsstrategin klar. Konsultkoncernen delas upp i tre delar och nu siktar ledningen på att vända 2010 års förlust på 65 miljoner kronor till vinst i år.

Jonas Andersson blir ny VD för Tactel AB och ansvarig för konsultverksamheten i Sverige medan Andreas Nordström får ansvar för försäljning och vidareutveckling av bolagets produkt Mobical, en back up-tjänst för Androidtelefoner. Båda har jobbat på Tactel en längre tid.

Tredje benet i koncernen blir USA-verksamheten som får en ny chef i David Foos. Han får även ansvaret för dotterbolaget SouthEnd Interactive i Malmö.

Marcus Ivarsson, som tog över VD-posten från Per Henriksson förra hösten, blir kvar som VD för koncernmodern Tactel Holding.

— Vi delar upp verksamheten i tre delar för att kunna satsa bättre på var och en. Just nu ser det bra ut på alla delar, säger Marcus Ivarsson.

Tactel har tidigare haft Sony Ericsson som storkund och drabbades hårt av mobiljättens senaste neddragningar. I 2010 års bokslut redovisar bolaget en förlust före finansiella poster på 65 miljoner kronor samt goodwill-nedskrivningar på 226 miljoner kronor. Omsättningen sjönk till 170 miljoner kronor, mot 243 miljoner 2009.

På senare tid har dock Intel seglat upp som en allt viktigare uppdragsgivare, uppger Marcus Ivarsson. Bland övriga kunder finns Ericsson, Ubisoft och Qualcomm och bolagets prognos pekar på ett positivt resultat under 2011.

Tactel har idag knappt 150 anställda i Malmö och USA. Majoritetsägare är nordiska riskkapitalfonden FSN Capital III medan de tre grundarna Marcus Ivarsson, Per Henriksson och Tomas Fiedler äger mindre andelar.

Erik Olausson

Efter en turbulent tid med stora neddragningar har Malmöbaserade Tactel framtidsstrategin klar. Konsultkoncernen delas upp i tre delar och nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]