tisdag 14 maj 2024

inloggad som

InfraSight Labs öppnar nyemission

InfraSight Labs på Minc i Malmö växlar upp. Bolaget laddar för nyemission för att ta in ett par miljoner kronor och satsar på att anställa en försäljningschef och flera utvecklare.

Företagets huvudprodukt vScope kartlägger och visualiserar datormiljöer. I mjukvaran går det att se IT-infrastruktur i form av servrar, lagringsplatser och liknande. I den nya versionen kommer det vara möjligt att se hur datormiljön förändrar sig över tid, vilket förenklar felsökning och även gör att fel kan upptäckas innan de orsakar problem.

— På så vis kan vi i efterhand återspegla vad som har hänt vid varje given tidpunkt. Det blir som att spela upp en film från en ”svart låda”, säger Magnus Andersson som tidigare arbetat på Sony Ericsson och grundat bolaget tillsammans med IBM-veteranen Konrad Eriksson.

Omsättningen är hittills blygsam. Företaget är egenfinansierat av de två grundarna, med undantag från ett innovationslån från Almi. Huvuddelen av pengarna från den pågående nyemissionen ska gå till att anställa fler medarbetare.

— Egentligen har vi behov av tre-fyra utvecklare men vi kan inte finansiera detta ännu, säger Magnus Andersson.

Anders Frick

InfraSight Labs på Minc i Malmö växlar upp. Bolaget laddar för nyemission för att ta in ett par miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.