torsdag 22 februari 2024

inloggad som

InfraSight Labs öppnar nyemission

InfraSight Labs på Minc i Malmö växlar upp. Bolaget laddar för nyemission för att ta in ett par miljoner kronor och satsar på att anställa en försäljningschef och flera utvecklare.

Företagets huvudprodukt vScope kartlägger och visualiserar datormiljöer. I mjukvaran går det att se IT-infrastruktur i form av servrar, lagringsplatser och liknande. I den nya versionen kommer det vara möjligt att se hur datormiljön förändrar sig över tid, vilket förenklar felsökning och även gör att fel kan upptäckas innan de orsakar problem.

— På så vis kan vi i efterhand återspegla vad som har hänt vid varje given tidpunkt. Det blir som att spela upp en film från en ”svart låda”, säger Magnus Andersson som tidigare arbetat på Sony Ericsson och grundat bolaget tillsammans med IBM-veteranen Konrad Eriksson.

Omsättningen är hittills blygsam. Företaget är egenfinansierat av de två grundarna, med undantag från ett innovationslån från Almi. Huvuddelen av pengarna från den pågående nyemissionen ska gå till att anställa fler medarbetare.

— Egentligen har vi behov av tre-fyra utvecklare men vi kan inte finansiera detta ännu, säger Magnus Andersson.

Anders Frick

InfraSight Labs på Minc i Malmö växlar upp. Bolaget laddar för nyemission för att ta in ett par miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött ska bli billigare än ko”

  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.