lördag 4 maj 2024

inloggad som

Ny VD på åretruntsatsande Øredev

Utvecklarkonferensen Øredev i Malmö har anställt Mattias Georgson Petrén som ny VD sedan Michael Tiberg tidigare i år lämnade posten. Samtidigt utvecklas Øredev från att enbart arrangera en konferens per år till att också arrangera seminarier och andra aktiviteter under resten av året.

Så fort årets Øredev är över i november börjar planeringen för ett mer kontinuerligt kunskapsspridande bland programmerare och andra utvecklare inom mjukvarubranschen.

— Det handlar om att få folk att dela med sig av sin kunskap. Typiskt kommer det att ske på kvällstid i form av seminarieverksamhet. Största utmaningen blir att få ekonomi i arrangemangen, men vi har flera idéer för hur man kan lösa detta, säger Mattias Georgson Petrén.

Han var tidigare anställd på Jayway som vice VD med ansvar för bolagets projektledning. Han ansvarar projektledningsorganisationen PMI i södra Sverige och har även arbetat på Reac Fuel, Danfysik, Anoto och Maxlab.

Årets konferens har lockat föreläsare som Alexis Ohanian, grundare av nyhetssajten Reddit, och Dan North, konsult för IT-företaget ThoughtWorks. Konferensen har även ett sidospår, Xtra(ck), där mer udda föredrag kommer att hållas. Omkring 1500 personer förväntas delta.

Konferensen Øredev startades av Jayway 2005. Då var tanken att bjuda hit intressanta talare istället för att skicka runt bolagets egna utvecklare på konferenser runtom i världen. Idag har Øredev tre anställda och är helägt av Jayway Holding. Förra året var första gången sedan starten som konferensen gett ett ekonomiskt överskott.

Anders Frick

Utvecklarkonferensen Øredev i Malmö har anställt Mattias Georgson Petrén som ny VD sedan Michael Tiberg tidigare i år lämnade posten. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.