lördag 20 april 2024

inloggad som

Lundakonsult plockar ordförande från Cybercom

I våras lämnade Thomas Barge börsnoterade Cybercom där han tidigare varit VD för Cybercom Sweden South. Nu går han in som styrelseordförande och ägare i IT-konsulten tretton37, där grundarkretsen består av Cybercom-folk.

På mindre än två år har uppstickaren tretton37 växt till runt 30 anställda i Lund. Fokus ligger på .NET-utveckling och i kundlistan finns bland andra Alfa Laval och Sembo Resor. Senaste tillskottet är Axis. Som styrelseordförande ska Barge arbeta med strategiska frågor, där bland annat en expansion i Stockholm finns med i planerna.

— Det är något vi kommer titta närmare på i mitten av nästa år. Först ska vi nå 35 anställda innan årets slut och det målet är vi nära nu, säger Deniz Yildirim.

Thomas Barges och Deniz Yildirims vägar har tidigare korsats då Barge som chef för Cybercom South 2006 förvärvade Yildirims dåvarande konsultbolag Varchar. Initialt har Thomas Barge inget operativt uppdrag i tretton37, men han utesluter inte ett bredare engagemang.

— Jag har följt bolaget en tid och tyckt att de har byggt ett starkt varumärke vilket är viktigt i dagens knivskarpa konkurrens om talangerna, säger Thomas Barge.

När han lämnade Cybercom hade tre regionala enheter slagits ihop till en och ledningen koncentrerats till Stockholm. Sedan dess har det fortsatt att storma i ledningsgruppen. Så sent som i går blev det klart att Patrik Boman lämnar VD-stolen där Petteri Puhakka tillträder. Även Stockholmschefen Anders Franzén har avgått.

Joel Lyth

I våras lämnade Thomas Barge börsnoterade Cybercom där han tidigare varit VD för Cybercom Sweden South. Nu går han in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.