lördag 1 juni 2024

inloggad som

Ännu tomt efter Acadias flytt

Börsnoterade Wihlborgs rättsliga dragkamp med Acadia Pharmaceuticals slutade med förlikning. Men även med hyrestvisten löst har det visat sig svårt att fylla de 2.800 kvadratmeter stora kontors- och labblokalerna i forskningsparken Medeon.

Efter sedragna förhandlingar valde Wihlborgs i våras att begära Acadias svenska dotterbolag i konkurs. Enligt Wihlborgs satt Acadia på ett hyreskontrakt som löpte flera år fram i tiden. Att bryta det i förtid, som Acadia ville, skulle innebära en förlust på 35 miljoner kronor i uteblivna hyresintäkter.

Wihlborgs VD Anders Jarl vill inte gå in på hur förlikningen slutade, men i senaste halvårsrapportern anger bolaget intäkter på sju miljoner kronor som en engångsbetalning från Acadia.

Jakten på nya hyresgäster har pågått sedan Acadia för ett drygt år sedan aviserade att de helt tänkte lägga ner den krympande verksamheten i Malmö. Men sökandet har ännu inte gett något resultat.

— Vi letar antingen efter någon som kan ta över hela byggnaden, alternativt går det att dela upp lokalerna i några mindre enheter, säger Anders Jarl.

Erik Olausson

Börsnoterade Wihlborgs rättsliga dragkamp med Acadia Pharmaceuticals slutade med förlikning. Men även med hyrestvisten löst har det visat sig svårt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Höga frekvenser i Lejonkulan

    Beammwave utvecklar en teknik för framtidens 5G- och 6G-mobiler som kallas digital beamforming. Ett radiochip med tillhörande antenn och algoritmer […]