fredag 23 februari 2024

inloggad som

Copenhagen Malmö Port lägger webbuppdrag hos Kodexe

Konsultbolaget Kodexe i Malmö tar Copenhagen Malmö Port som ny kund. Uppdraget rör totalansvaret för utveckling av hamnföretagets webb- och intranät.

Förra veckan rapporterade Rapidus att AddPro tar över IT-driften hos svensk-danska Copenhagen Malmö Port, CMP. Nu är det klart att det blir Kodexe som ska fylla nätet med nytt innehåll.

— Det rör allt från hantering av digitala bilder och videofilmer till SMS-tjänster och anlöpssystem. Genom den här affären räknar vi med att CMP blir en av våra större kunder, säger Kodexes VD Michael Nilsson Pauli.

Enligt CMP:s IT-chef David Bodén är det fortfarande öppet hur stor affären blir i slutänden.

— Det var dags att uppdatera vår webbsida och då byter vi också leverantör. Vi har en bra budget och ska fortsätta at utveckla våra tjänster inom e-handeln, säger David Bodén, IT-chef på CMP.

Kodexe omsatte knappt tolv miljoner kronor i fjol samtidigt som personalstyrkan växte till runt 20. VD Michael Nilsson Pauli uppskattar att omsättning i år landar på närmare 20 miljoner.

Joel Lyth

Konsultbolaget Kodexe i Malmö tar Copenhagen Malmö Port som ny kund. Uppdraget rör totalansvaret för utveckling av hamnföretagets webb- och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.