fredag 29 mars 2024

inloggad som

VD lämnar Scandvision i Limhamn

Anna Nordström Carlsson slutar som VD för Scandvision i Limhamn. Hon lämnar produktionsbolaget efter sju år.

De anställda fick beskedet nu på måndagmorgonen och rekryteringen av ny chef är redan igång. Anna Nordström Carlsson tog över som VD våren 2009 när Pehr Andersson gick till jobbet som näringslivsdirektör i Malmö stad. Liksom sin företrädare kom hon från Malmöbolaget 110 Film & Television, som under 2004 fusionerades med Scandvision.

Som chef har Anna Nordström Carlsson bland annat startat dotterbolag i Stockholm och drivit expansionen i Danmark tillsammans med regionchefen Peter Eyermann. Hon lämnar posten i höst, men vet ännu inte vad hon ska göra härnäst.

— Det är ett bra tillfälle att gå vidare nu. Jag har jobbat här i sju år och bidragit till att varumärket blivit mer känt. Men det är inte så att jag ska bli mjölkbonde på heltid, absolut inte, säger Anna Nordström Carlsson.

Tillsammans med sin man driver hon en gård på Bjärehalvön sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon sitter också i styrelserna för LdB FC, Skånemejerier, Bjärekött och medieföretaget Quickspot.

Scandvision har 50 anställda och omsatte i fjol drygt 50 miljoner kronor. Bland kunderna finns Sony Ericsson och E.on. Ägare är grundarna och privata investerare.

— Anna har gjort en toppinsats för bolaget. Viktigaste uppdraget för nya VD:n blir att fortsätta expansionen enligt lagd plan, säger styrelseordförande Sterner de la Mau.

Kristian Svensson

Anna Nordström Carlsson slutar som VD för Scandvision i Limhamn. Hon lämnar produktionsbolaget efter sju år. De anställda fick beskedet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]