torsdag 25 april 2024

inloggad som

Kaffeprojekt i Lund vidare på sparlåga

I höstas ansökte det tidigare Ideon Innovationsbolaget OneCafé om rekonstruktion. Nu tycks bitarna falla på plats, men det är ett rejält bantat företag som kommer ur processen.

I höstas tog ledningen in två miljoner kronor i riskkapital för att hantera de omedelbara likviditetsproblemen. Nu skjuter ägarna till ytterligare två miljoner för att driva verksamheten vidare.

Istället för att licensiera ut maskin och förpackningslösning till kafferosterier går affärsplanen numera ut på att använda OneCafés lock för engångsmuggar i snabbköpens teautomater. Locket, som har ett inbyggt bryggfilter, används i dag i ett trettiotal 7-eleven och Pressbyråbutiker.

— Vi måste nå en omsättning på tio miljoner för att må bra. Eftersom vi inte går direkt till slutkund blir vi beroende av våra distributörer och det påverkar hur snabbt vi kan expandera, säger OneCafés styrelseordförande Göran Sjöholm.

Lundabaserade OneCafé har numera två anställda men Toni Belokozovski ska lämna sin post som VD i juni, Sjöholm vill inte säga vem som efterträder. Katalogföretaget AJ Postorder i Halland är tillsammans med grundarna huvudägare.

Joel Lyth

I höstas ansökte det tidigare Ideon Innovationsbolaget OneCafé om rekonstruktion. Nu tycks bitarna falla på plats, men det är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.