fredag 26 april 2024

inloggad som

Softhouse tar regionchef från Cybercom

Mats Petersen är ny regionchef på IT-konsulten Softhouse i Malmö. Han lämnar börsnoterade Cybercom där han jobbat som kundansvarig för ST-Ericsson globalt.

På Softhouse går Mats Petersen in i ledningsgruppen och får ansvar för Öresundsregionen, med ett fyrtiotal anställda. Basen blir kontoret vid centralstationen i Malmö. Uppdraget: expansion.

Bolagets huvudsakliga inriktning är mjukvaruutveckling med ”lean”-metodik. Utöver Malmö finns kontor i Karlskrona, Stockholm och Göteborg. Under 2009 låg omsättningen på 118 miljoner kronor. Totalt arbetar runt 110 personer i verksamheten som grundades 2006 av Tord Olsson, Mikael Reinholdsson och Staffan Persson.

Mats Petersen har arbetat i elva år på Cybercom och Telecas dotterbolag AU-System som 2007 köptes upp av Cybercom. Under 2007 och 2008 var han VD för dotterbolaget i Polen.

Kristian Svensson

Mats Petersen är ny regionchef på IT-konsulten Softhouse i Malmö. Han lämnar börsnoterade Cybercom där han jobbat som kundansvarig för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.