fredag 26 april 2024

inloggad som

Fullt upp för regionens bemanningsbolag

Det är högtryck på bemanningsföretagen i regionen, framförallt inom IT och försäljning. Flera av de bolag Rapidus talat med växer sig nu större än någonsin tidigare. För börsnoterade Proffices dotterbolag Dfind slår efterfrågan i taket, uppger Anders Henning, rekryteringskonsult i Malmö.

— I dag kan många företag tänka sig nyutexaminerade, vilket var en omöjlighet för ett år sedan. Man går ner i kraven på erfarenhet, men inte ens det räcker för att få tag på tillräckligt med personal, säger han.

Anders Henning säger att det finns ett uppdämt behov sedan finanskrisen 2009. Då omsatte Dfind 400 miljoner kronor, medan de 2010 landade på omkring 450 miljoner enligt Dfinds VD Annika Nordlander.

Bland konkurrenterna är det också full fart. Enligt Niklas Dennerholt, kontorschef på Academic Work i Malmö, ser bolaget hittills i år en tillväxt på 50 procent, jämfört med samma period förra året. Störst är efterfrågan på IT och teknik, men även säljare är heta.

Även mindre bolag växer kraftigt. Stefano Mastio, regionchef för TNG, ser framförallt en stark efterfrågan inom IT, speciellt Dotnet, mjukvarutestning och javautveckling. Bolaget har verkat i Malmö ett drygt år och har för närvarande ett 15-tal personer uthyrda på uppdrag. Den lokala närvaron består av två medarbetare, men en säljchef är nu på gång att att rekryteras.

För Studentkonsultföretaget Lunicore landade omsättningen 2010 på 1,75 miljoner kronor, jämfört med 0,5 miljoner året innan. Målsättningen för i år är en omsättning på 3 miljoner kronor.

— Det märks att företagen satsar, även om vi är ganska konjunkturoberoende, säger VD Johannes Ivarsson, som hittills varit bolagets enda heltidsanställde.

Förra året rekryterades Andreas Landsbo som ny vice VD och Elin Törnblom som personalchef, båda på deltid.

Totalt sett i Sverige ökade bemanningsbranschens omsättning under första kvartalet med 40 procent jämfört med samma period förra året, enligt siffror från branschorganisationen Bemanningsföretagen. I södra Sverige följde ökningen ungefär riksgenomsnittet medan Göteborg och Stockholm sticker ut med 75 respektive 19 procents ökning.

Anders Frick

Det är högtryck på bemanningsföretagen i regionen, framförallt inom IT och försäljning. Flera av de bolag Rapidus talat med växer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.