fredag 19 april 2024

inloggad som

Purple Scout värvar Minc-chef till styrelsen

IT-konsulten Purple Scout i Malmö vässar styrelsen. Medgrundaren Kasper Aase lämnade den operativa verksamheten i fjol, men återkommer som ordförande medan Mincs VD Bodil Rosvall Jönsson går in som ny ledamot.

Purple Scout startades 2004 och har i dag 45 anställda. Efter ett trögt fjolår går affärerna nu åt rätt håll. Den utökade styrelsen är ett led i nya expansionsplaner.

— Marknaden i Göteborg går som tåget. I Stockholm är det redan överhettat och har blivit svårt att hitta personal. Skåne visar svagast utveckling, men jag tror att efterfrågan i höst är tillbaka där vi var för några år sedan, säger VD och grundare Johan Strömhage.

Företaget är inriktat på programmering i öppen källkod. Som för många andra har neddragningarna hos Sony Ericsson och ST-Ericsson varit ett allvarligt slag. Försäljningen rasade 30 procent i fjol till 35 miljoner kronor.

Mellan åren 2007 och 2010 ingick Purple Scout i finska Sesca Group. I dag är Johan Strömhage majoritetsägare igen. Huvudkontoret ligger i Malmö och filialer i Göteborg och Stockholm.

Kristian Svensson

IT-konsulten Purple Scout i Malmö vässar styrelsen. Medgrundaren Kasper Aase lämnade den operativa verksamheten i fjol, men återkommer som ordförande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.