torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Konsumentnära apotek prisades för bästa affärsidé

I kväll avgjordes den skånska delen av affärsplantävlingen Venture Cup. Vann gjorde Snabboteket med affärsidén att sälja receptfria läkemedel i småförpackningar för direktkonsumtion.

Tanken är att gå via försäljningskanaler nära folk ute på språng, exempelvis på tåg, flygplatser och bensinstationer. Bakom idén står Johan Bergenholtz, Jacob Lönroth, Filip Larsson och Elisabet Joëlson.

Andraplatsen kneps av miljöteknikbolaget Hydro Kinetic Energy medan tredje pris gick till Survey Legend, som jobbar bildbaserade webbundersökningar. Dessa tre företag går alla vidare till riksfinalen i början av juni.

Förstapristagare i studentkategorin blev AirOhMail som utvecklat ett ”levande” gratulationskort i form av en ballong som blåses upp. Hydro Kinetic Energy fick också ta emot energipriset när tävlingen avgjordes på Ideon Agora nu på torsdagskvällen.

Den ideella organisationen Venture Cup bildades 1998 på initiativ av McKinsey i samarbete med Chalmers, Göteborgs universitet och Innovationsbron. Venture Cup finns förutom i Sverige även i Danmark, Finland och Norge.

Kristian Svensson

I kväll avgjordes den skånska delen av affärsplantävlingen Venture Cup. Vann gjorde Snabboteket med affärsidén att sälja receptfria läkemedel i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]