fredag 29 mars 2024

inloggad som

Ny order räddar jobben på Polypeptide i Limhamn

Vinden har vänt för bioteknikföretaget Polypeptide Laboratories i Limhamn, kontraktsproducent åt läkemedelsföretag. I höstas varslades 23 personer, men en ny order gjorde att till sist bara sex av dem behövde sägas upp.

— 2010 bromsade vår tillväxt som en följd av den ekonomiska krisen. Nu känner jag mig mycket optimistisk för de kommande två åren. Vi ser flera potentiella kunder som har intressanta projekt på gång, säger Polypeptide Laboratories VD Alain Scarso.

Lyftet kom när bolaget sent 2010 fick besked från en av sina kunder att patientstudier av ett läkemedel mot IBS, irriterad tjocktarm, givit mycket goda resultat. Det har gjort att Polypeptide fått skala upp tillverkningen för att förbereda kundens registrering och marknadsföring av läkemedlet. Limhamnsbolaget kommer även att sköta tillverkningen när preparatet lanseras, vilket betyder att produktionsvolymerna kan öka betydligt de närmaste åren.

Alain Scarso får inte uppge vem som lagt den nya ordern, men enligt uppgifter till Rapidus handlar det om Nasdaq-noterade Ironwood Pharmaceuticals i Cambridge, Massachusetts.

Polypeptide Laboratories har drygt 400 anställda totalt. Utöver i Limhamn finns fabriker i Hillerød, Strasbourg, indiska Ambernath samt San Diego och Torrance i Kalifornien. Efter uppsägningarna och tidigarelagd pension för fyra personer har Limhamnsanläggningen 160 anställda.

Verksamheten ingår i företagsgruppen runt Frederik Paulsen Jr som kontrollerar Ferringkoncernen och är son till Ferrings grundare med samma namn.

Lisa Kirsebom

Vinden har vänt för bioteknikföretaget Polypeptide Laboratories i Limhamn, kontraktsproducent åt läkemedelsföretag. I höstas varslades 23 personer, men en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]