fredag 26 april 2024

inloggad som

Qubulus bygger eget mobilkluster i Malmö

Mobilpositioneringsbolaget Qubulus flyttar in i nya lokaler och öppnar samtidigt upp sitt kontor för andra små mobilteknikbolag. Under namnet Malmö Tech Hub ger Qubulus plats för 60 entreprenörer och småföretagare i mobilbranschen.

— Det saknas ett workspace för mobilutvecklare i Malmö/Lund. Detta är ingen inkubator, utan en jämbördig arbetsplats, säger Ants Maran, Qubulus grundare och VD.

Samtidigt ska skrivborden vara gratis för entreprenörer som ännu inte tjänar pengar på sin verksamhet. För närvarande finns 30 kontorsplatser tillgängliga, men kapaciteten finns för det dubbla. I lokalerna sitter redan personal från företagen Jayway och Advantiq, och ytterligare intressenter är enligt Ants Maran på väg in.

— Det finns många skånska entreprenörer som inte blir antagna till regionens inkubatorer men som letar efter en lämplig form för sin verksamhet. Vi erbjuder en kontorsplats där man kan sitta med likasinnade och få uppbackning från Hampus Jakobsson, Carl Silbersky och andra som stöder oss, säger han.

Qubulus teknik bygger på speciella mobila basstationer som hjälper till vid positionering inomhus. Bland de senaste tillämpningarna finns en produkt utvecklad tillsammans med Malmöbolaget Crunchfish som låter museibesökare använda sin mobiltelefon för att lotsas rätt bland statyer och tavlor. Just nu testas tekniken av utvalda konstmuseer i New York och om allt går i lås sker lanseringen till sommaren.

Qubulus ägs av grundarna Ants Maran och Frank Schuil, Innovationsbron, Jayway, bröderna Hampus och Andreas Jakobsson, inUse samt Carl Christerson. Bolaget grundades 2010 och har ännu inget färdigt bokslut, men enligt Ants Maran går verksamheten i dag med vinst.

Anders Frick

Mobilpositioneringsbolaget Qubulus flyttar in i nya lokaler och öppnar samtidigt upp sitt kontor för andra små mobilteknikbolag. Under namnet Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.