tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till finska riskkapitalisten Jari Mieskonen…

… delägare i Conor Venture Partners, som besöker Malmö i mitten av april för att träffa unga teknikbolag på jakt efter investeringar.

Varför besöker ni just Malmö?

— Vi har en nordisk-baltisk strategi och ska nu ta ett bredare grepp om Sverige än enbart Stockholmsområdet. När vi var med på Seed Forum förra året fick vi inbjudan från såddinvesterare i Malmö och Lund, så med hjälp av Invest Swedens projekt InvestICT kommer vi nu och hälsar på.

Vad tittar ni på när ni vill investera?

— Vi fokuserar på tidiga teknikbolag. Det viktigaste är att bolagen har ett starkt och hungrigt team samt en bra teknik med en skalbar affärsmodell. Vi tittar givetvis på vad som är unikt med bolagens teknik, men samtidigt kan man alltid fråga sig hur unikt det unika verkligen är.

Vilka andra investeringar har ni gjort i regionen?

— I höstas investerade vi tillsammans med Sunstone Capital omkring en miljon euro i Malmöbaserade Neo Technology. I vår nya fond ligger en normal nyinvestering på 0,5-1,5 miljoner euro, men kan uppgå till 8 miljoner. Totalt har vi 50 miljoner euro tillgängligt.

Hur ser ni på Öresundsregionen?

— I Köpenhamn finns ett starkt kluster av kommersiell företagsmjukvara, vilket ligger inom ramen för våra intressen. Däremot håller vi oss borta från investeringar inom medicinteknik och life science.

Vad händer i övrigt på Conor Venture Partners?

— Just nu ligger vi i förhandlingar med två svenska företag. Förhoppningsvis undertecknas avtalet i april. Totalt sett är det just nu en positiv situation för duktiga entreprenörer som letar efter kapital.

Anders Frick

… delägare i Conor Venture Partners, som besöker Malmö i mitten av april för att träffa unga teknikbolag på jakt efter investeringar. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.