torsdag 25 april 2024

inloggad som

Sunstone mångmiljoninvesterar i publiceringsverktyg

|  ,
|  ,

Med en investering på ett tvåsiffrigt miljonbelopp ökar Sunstone Capital sin ägarandel i Köpenhamnsbolaget Issuu. Google och New York Times finns i kundlistan, men det är det är den breda allmänheten som ska generera de stora intäkterna.

Issuu har tagit fram ett verktyg som gör det enkelt att publicera pdf-filer på nätet. Verktyget finns i en reklamfinansierad gratisversion och en betalversion. Webbsidan har 45 miljoner användare varje månad.

— Sedan december har vi sett en omsättningsökning på 50 procent och kapitalet nu går till expansion. Till sommaren ska vi lansera flera nya affärsmodeller, säger Issuus VD Michael Hansen.

Det är framför allt möjligheten att skapa en publiceringskanal för väldigt nischade tidningar, som annars har svårt att nå ut brett geografiskt, som Michael Hansen ser de stora möjligheterna.

Antalet anställda har senaste kvartalet växt från 16 till att i dag vara 26. Vid årets slut är målsättning att personalstyrkan ska ligga på mellan 50-60.

— Vi fokuserar på att växa i Danmark, Europa och USA. Kapitalet gör att vi klarar oss mer än året ut. Prioriterat nu är att attrahera rätt folk, säger Michael Hansen.

Ny styrelseordförande sedan årsskiftet är Morten Heuing, som nyligen lämnade som VD för Stepstone Solution i Danmark för att bli Ebays regionala försäljningschef för norra Europa.

Före senaste emissionen hade Sunstone investerat motsvarande 40 miljoner svenska kronor i Issuu.

Joel Lyth

Med en investering på ett tvåsiffrigt miljonbelopp ökar Sunstone Capital sin ägarandel i Köpenhamnsbolaget Issuu. Google och New York Times […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.