lördag 18 maj 2024

inloggad som

Höganäskontrakt lyfter IT-konsult i Malmö

Det Malmöbaserade konsultbolaget Tacticus har fått en stororder från metallpulvertillverkaren Höganäs. Kontraktet gäller implementering av beslutsstödssystemet QlikView till drygt 200 av Höganäs medarbetare.

— Detta är en av våra absolut största order genom företagets historia, och innebär att vi kommer att behöva nyanställa, säger VD Stefan Fleron som dock inte vill avslöja ordervärdet.

För närvarande arbetar 37 personer i bolaget, men tack vare Höganäskontraktet och en stor affär med Thule Trailers tidigare i år räknar Stefan Fleron med att Tacticus behöver utöka med ett tiotal personer.

Huvudverksamheten är support för affärs- och beslutstödsystem – bland dem QlikView, Lawson M3 och Microsoft Dynamics AX. Företaget har även utvecklat ett eget rapporteringsgränssnitt, kallat Tags.

Till största delen ägs Tacticus av personalen och till 35 procent av Martin Wiklund genom Ceyx Invest. Omsättningen låg förra året omkring 50 miljoner kronor.

Anders Frick

Det Malmöbaserade konsultbolaget Tacticus har fått en stororder från metallpulvertillverkaren Höganäs. Kontraktet gäller implementering av beslutsstödssystemet QlikView till drygt 200 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]