fredag 10 maj 2024

inloggad som

Norsk konsultkoncern expanderar i Malmö

Konsultbolaget Bouvet i Malmö har fått en ny VD i form av Mathias Hansson, med ett förflutet på IBM, Telelogic och Axis. Med uppbackning från det börsnoterade norska moderbolaget siktar han på att dubbla personalstyrkan till tjugo anställda under året.

— Min plan är att göra Bouvet till en av de stora spelarna på konsultmarknaden i Skåne. I Norge är Bouvet väldigt känt och jag vill göra detsamma här, säger Mathias Hansson, som närmast kommer från en konsultroll på Accenture.

Bouvets konsulter arbetar främst med projektledning och mjukvara från Microsoft såsom Dotnet och Sharepoint. Bland kunderna finns Ica, Sas och Trafikverket.

— Vi har stor orderingång i Malmö och alla våra konsulter är utsålda. Problemet är nu snarast att hitta personal, säger Mathias Hansson.

Bouvet etablerade sig på den svenska marknaden 2008 genom köpet av konsultbolaget Zekundera i Malmö. Året efter öppnades kontor i Stockholm. Bolaget har närmare 700 medarbetare, varav 30 i Sverige.

Bouvet är noterat på Oslobörsen och omsatte i fjol 710 miljoner norska kronor. Bolagets tidigare Malmö-VD Stefan Hult är kvar i en rådgivande roll.

Anders Frick

Konsultbolaget Bouvet i Malmö har fått en ny VD i form av Mathias Hansson, med ett förflutet på IBM, Telelogic och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.