fredag 17 maj 2024

inloggad som

Modeapp först ut för spelveteraner på Minc

Med ett långt förflutet från Massive Entertainment och Illusion Labs ligger spelutveckling nära till hands när Jesper Willumsen och Anders Mårtensson provar vingarna som entreprenörer. Första egna produkten från nybakade Malmöbolaget Mandelform Studios är dock en Iphoneapp för modeintresserade.

Appen ska släppas om 1-2 månader och sedan följas av fler egna produktioner. Sedan starten i höstas av Mandelform studios på inkubatorn Minc har de båda grundarna arbetat med olika konsultuppdrag, däribland det digitala brädspelet Wizard Hex för Ipad åt amerikanska Trouble Brothers.

— Vi satsar i första hand på appar och spel åt Iphone och Ipad. Vi kommer nog att göra saker för Android också, men i dagsläget är betalningsviljan större för Iphone, säger Anders Mårtensson.

Han har arbetat på Illusion Labs sedan 2008 medan Jesper Willumsen har ett mångårigt förflutet som 3D-designer på Malmöbaserade Massive Entertainment. De båda grundarna har själva bekostat bolaget, som enligt planen ska sysselsätta 3-4 personer innan året är slut.

Erik Olausson

Med ett långt förflutet från Massive Entertainment och Illusion Labs ligger spelutveckling nära till hands när Jesper Willumsen och Anders […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad