måndag 20 maj 2024

inloggad som

IT-konsult startar dotterbolag i Malmö

IT-konsultbolaget Kvadrat utvidgar verksamheten i Skåne. Fredrik Skörvald, tidigare avdelningschef på Semcon Informatic i Lund, blir VD för det nystartade bolaget Kvadrat Malmö AB. För närvarande arbetar fem personer på Malmökontoret, men ambitionen är att öka till minst det dubbla innan sommaren.

Kvadrat är stora inom offentlig förvaltning och har avtal med bland annat Kammarkollegiet, Polismyndigheten, Tullverket och Försäkringskassan. Konsultuppdragen är främst inom IT-området med fokus på programmering och projektledning.

— Med tanke på de ramavtal som finns så har vi potential att bli 10-15 personer i år, säger Fredrik Skörvald.

Kvadrat grundades 1988 och har 140 medarbetare i Stockholm, Linköping och Malmö. Omsättningen maj 2009 – april 2010 var knappt 197 miljoner kronor. Verksamheten i Malmö har tidigare styrts från Stockholm under koncern-VD:n Per Gullströms ledning.

Anders Frick

IT-konsultbolaget Kvadrat utvidgar verksamheten i Skåne. Fredrik Skörvald, tidigare avdelningschef på Semcon Informatic i Lund, blir VD för det nystartade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]