söndag 12 maj 2024

inloggad som

Bantat MultiQ stiger på börsen efter norsk order

|  
|  

MultiQ-aktien klättrar på Stockholmsbörsen efter att under förmiddagen presenterat en bildskärmsorder värd en miljon kronor från ett norskt spelbolag.

Förra året tog MultiQ, med huvudkontor i Malmö, mycket stryk på börsen sedan marknaden för bildskärmar i offentlig miljö inte tagit fart som förväntat. Under dagens handel har dock kursen tagit ett skutt på närmare åtta procent.

— Det här är en initialorder och jag ser goda möjligheter till fler affärer under en treårsperiod. Det är en kund vi har haft kontakt med tidigare, men som nu ska byta ut en större del av hårdvaran, säger MultiQ VD Anders Laurin.

I den senaste nedskärningen som annonserades under fjärde kvartalet minskades personalstyrkan med tio anställda till att i dag vara 25 personer. Som mest har verksamheten sysselsatt 42 anställda.

Under fjolåret landade MultiQ:s omsättning på 105,7 miljoner kronor, en minskning med 38,2 miljoner jämfört med föregående år. En vinst på 2,5 miljoner vändes till en förlust på elva miljoner.

Joel Lyth

MultiQ-aktien klättrar på Stockholmsbörsen efter att under förmiddagen presenterat en bildskärmsorder värd en miljon kronor från ett norskt spelbolag. Förra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen