söndag 12 maj 2024

inloggad som

Raviteq dubblar personalen

|  , , ,
|  

Sedan 2009 har mobilteknikbolaget Raviteq vuxit från en handfull anställda till 15 sysselsatta i Lund och Ronneby. Innan året är slut räknar grundaren Pierre Elzouki med att ha dubblat den personalstyrkan.

Med sig till mobilmässan i Barcelona har Pierre Elzouki en portfölj av mjukvara som kan användas för att blanda användargenerat innehåll med existerande bilder, film- och ljudklipp. Mjukvaran utgör grundstommen för bild-, ljud- och videoredigeringsappar som bolaget skräddarsyr åt mobiltillverkare. Bland annat har Raviteq utvecklat en app åt välgörenhetskampanjen 1goal där användaren kan posera bredvid fotbolls- och popstjärnor som Zidane och Shakira.

Raviteq startades som ett Ideonbolag av Scaladogrundaren Pierre Elzouki men slog 2009 upp kontor i Ronneby, där en handfull tidigare anställda på konkursade UIQ Technology rekryterades. Sedan dess har bolaget fått in tillräckligt med kunder för att visa nollresultat, uppger Pierre Elzouki. Under 2011 siktar han på att öka 2010 års omsättning, som slutade på ett par miljoner kronor, och fördubbla personalstyrkan.

— Vi har kört under radarn ett antal år, men nu har vi börjat få fotfäste bland kunderna, säger han.

Erik Olausson

Sedan 2009 har mobilteknikbolaget Raviteq vuxit från en handfull anställda till 15 sysselsatta i Lund och Ronneby. Innan året är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen