fredag 29 mars 2024

inloggad som

TicTac köper IT-bolag i Malmö

Efter att ha fyrdubblat omsättningen under 2010 växlar e-learningbolaget TicTac Interactive i Malmö upp ytterligare genom köpet av IT-företaget SBBS Solutions. Samtidigt tar Mats Larsson, tidigare mångårig VD för System Verification, över ordförandeklubban i de båda bolagen.

SBBS omsätter cirka sex miljoner kronor på IT-konsulttjänster, webbhosting och webbutveckling åt kunder som Solresor och Sveriges Tandläkarförbund. Bolaget utvecklar även mobilappar, vilket var ett skäl till TicTacs intresse, enligt styrelseordförande Petronella Ericson.

— Vi jobbar mycket med e-learning via webben och på Ipad. Vi har gjort några prototyper av mobilappar men vill satsa mer, säger hon.

Petronella Ericson äger TicTac tillsammans med bolagets VD Carolina Palmqvist. De båda blir nu även helägare till SBBS.

Sedan TicTac fick sin nuvarande form våren 2009, genom köpen av Informators och AcadeMedias verksamheter inom e-learning, har verksamheten växt till att omfatta 14 anställda. 2010 landade omsättning på cirka tio miljoner kronor, mot 2,3 miljoner 2009, efter att bland annat Coop, Axis och Getingegruppen tillkommit som kunder.

Fem anställda följer med i köpet av SBBS, som ska fortsätta som ett separat bolag inom främst drift och hosting av webbplatser.

Med affären i hamn siktar Petronella Ericson på att utöka styrelsen i såväl TicTac som SBBS med externa ledamöter. Först ut är Mats Larsson, i dag affärsområdeschef på Malmöbaserade System Verification med ett förflutet från ledande befattningar på börsnoterade WM-data och Logica.

 

Erik Olausson

Efter att ha fyrdubblat omsättningen under 2010 växlar e-learningbolaget TicTac Interactive i Malmö upp ytterligare genom köpet av IT-företaget SBBS […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]