fredag 10 maj 2024

inloggad som

Medtek-veteran chef för Det medicinska Malmö

Ulf G Andersson blir verksamhetsansvarig för Det medicinska Malmö. Han lämnar krisande Obducat och får nu uppdraget att locka företag och forskargrupper inom life science till Malmöområdet.

Syftet är att stärka Malmö inom läkemedels- och hälsosektorn. Malmö högskola, Region Skåne, Malmö stad och Lunds universitet stoppar in två miljoner kronor vardera i projektet under de tre kommande åren. På sikt handlar Det medicinska Malmö om en utbyggnad av området mellan Medeon och universitetssjukhuset.

Det konkreta arbetet drar igång om ett par veckor, då Ulf G Andersson går in. Han kommer närmast från Obducat, där han varit vice VD, men har tidigare arbetat på Dako, CellaVision, Euro-Diagnostica och inom Stormby-familjens företagsgrupp TechnoVobis.

— Malmö kan nu dra igång med eget mandat och egna idéer, säger Ulf G Andersson.

Hur ska du samordna satsningen med Ideon Life Science Village?

— Jag ska ha diskussioner med alla intressenter, och det är klart att Ideon och det gamla Astra-området är viktigt. Men jag tror att Malmös långsiktiga planer på utbyggnad kan överlappa det direkta behovet av att fylla befintliga lokaler i Lund. Mitt uppdrag är regionalt, sedan är Malmö till storlek och betydelse huvudort i regionen och större framtida etableringar av life science-företag kan komma att landa här.

Kristian Svensson

Ulf G Andersson blir verksamhetsansvarig för Det medicinska Malmö. Han lämnar krisande Obducat och får nu uppdraget att locka företag och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen