fredag 19 april 2024

inloggad som

Perspektiv Bredband vänder till vinst

Efter två förlustår på raken visade Ideonbolaget Perspektiv Bredband en vinst på 2,8 miljoner kronor i senaste bokslutet. Tillväxten har framförallt skett på danska marknaden, där bolaget nu etablerat en filial.

2009 utökade Perspektiv Bredband sin täckning från Köpenhamnsområdet till att omfatta hela Danmark. Bolaget har i dag lika många kunder i Sverige som i Danmark, uppger Fredrik Forssell, som rekryterades som VD 2008 från Doro. Sedan dess har verksamheten genomgått en ordentlig översyn där rutiner automatiserats och icke-betalande abonnenter rensats bort. Samtidigt har personalen slimmats från ett 20-tal till 14 personer, varav en vid det nystartade dotterbolaget i Köpenhamn.

Utöver kapade kostnader har resultatet fått draghjälp av valutaeffekter, då en stor del av intäkten är i danska kronor. Omsättningen under det brutna räkenskapsåret juli 2009-juni 2010 ökade med 0,7 procent till 44,1 miljoner kronor, enligt det nyligen registrerade bokslutet.

Utöver ren internetanslutning har Perspektiv Bredband de senaste åren satsat på kringtjänster som IP-telefoni och bredbands-tv. Samtidigt har företag seglat upp som en ny, växande kundgrupp.

— Majoriteten av vår omsättning kommer fortfarande från privatkunder, men gruppen företagskunder växer mycket snabbare. Det handlar om allt från stora industribolag till små butiker, säger Fredrik Forssell.

Han vill inte uttala sig om omsättningen för innevarande räkenskapsår, men tror på fortsatt svarta resultatsiffror.

Perspektiv Bredband ägs till huvuddelen av de båda grundarna Björn Lundmark och Filip Strandqvist. Bolaget konkurrerar främst med rikstäckande internetleverantörer i Sverige och Danmark, som Bredbandsbolaget, Telia, TDC och Telenor.

Erik Olausson

Efter två förlustår på raken visade Ideonbolaget Perspektiv Bredband en vinst på 2,8 miljoner kronor i senaste bokslutet. Tillväxten har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.