onsdag 17 april 2024

inloggad som

Midroc växlar ner fuktprojekt från Lund

Förra sommaren jagade luftfuktningsbolaget Air to Air fem miljoner för att skala upp verksamheten i Lund. Nu har Midroc tillsammans med övriga ägare istället gått in med 750.000 kronor för att finansiera det närmaste året.

Även planerna på att hitta en ny VD har skjutits på framtiden. Utvecklingen av företagets teknik för fukt- och värmeväxlare kommer att ske i mindre skala.

— Vi söker inte aktivt efter kapital längre utan arbetar med de kundprojekt vi har och som vi bedömer som mycket lovande, säger Air to Airs styrelseordförande Andreas Gunnarsson.

Han vill i dagsläget inte gå in på vilka de kunderna är och gör bedömningen att det tar minst ett år till innan en produkt med bolagets teknik kan nå marknaden.

I korthet handlar det om att förflytta värme och fukt från en luftström till en annan. Tekniken liknar den i en vanlig värmeväxlare, med skillnaden att metallplattorna har bytts ut mot rör uppbyggda av membran. Förutom värme kan också fukt transporteras via membranet, genom diffusion och tryckutjämning.

Största enskilda ägare är Midroc New Technology. Ungefär en tredjedel ägs av Johan Siverklev som också är ensam anställd i Air to Air, där även styrelsen arbetar aktivt.

Joel Lyth

Förra sommaren jagade luftfuktningsbolaget Air to Air fem miljoner för att skala upp verksamheten i Lund. Nu har Midroc tillsammans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad