lördag 20 april 2024

inloggad som

Generikaförsäljning lyfter Recipharm

|  
|  

Trots krisår för många läkemedelsbolag har kontraktstillverkaren Recipharm i Höganäs fördubblat personalstyrkan sedan 2007. Samtidigt har omsättningen närapå tredubblats.

2010 omsatte Recipharm Höganäs 90 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 38 miljoner kronor 2008. Bolaget sysselsätter i dag omkring 60 anställda, inklusive ett antal nyanställningar vid årsskiftet. Då rekryterades åtta personer från medicinteknikjätten Becton Dickinson, som lägger ner sin verksamhet i Helsingborg. 2011 finns dock inga planer på något större antal nyanställningar.

— Vi har växt så kraftigt. Nu behöver vi skapa en stabil bas och effektivisera verksamheten. Men vi stannar ju inte upp här, vi fortsätter aktivt att söka nya projekt, säger VD Åsa Wilander.

Recipharm Höganäs tillverkar läkemedel i pulverform på uppdrag av en handfull stora och små läkemedelsbolag. Företaget har inga egna produkter. Den kraftiga tillväxten förklarar Åsa Wilander delvis med nya kundkontrakt, men framför allt med en snabb tillväxt hos de kunder som säljer kopior av läkemedel vars patent löpt ut.

Recipharm Höganäs AB är ett av elva fristående bolag inom Recipharm-koncernen, som knoppades av från Pharmacia på 90-talet. Totalt har företagsgruppen 1.800 anställda och anläggningar i bland annat Frankrike, England och på flera ställen i Sverige. Företagsgruppens huvudkontor ligger i Jordbro utanför Stockholm.

Lisa Kirsebom

Trots krisår för många läkemedelsbolag har kontraktstillverkaren Recipharm i Höganäs fördubblat personalstyrkan sedan 2007. Samtidigt har omsättningen närapå tredubblats. 2010 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.