måndag 20 maj 2024

inloggad som

Generikaförsäljning lyfter Recipharm

|  
|  

Trots krisår för många läkemedelsbolag har kontraktstillverkaren Recipharm i Höganäs fördubblat personalstyrkan sedan 2007. Samtidigt har omsättningen närapå tredubblats.

2010 omsatte Recipharm Höganäs 90 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 38 miljoner kronor 2008. Bolaget sysselsätter i dag omkring 60 anställda, inklusive ett antal nyanställningar vid årsskiftet. Då rekryterades åtta personer från medicinteknikjätten Becton Dickinson, som lägger ner sin verksamhet i Helsingborg. 2011 finns dock inga planer på något större antal nyanställningar.

— Vi har växt så kraftigt. Nu behöver vi skapa en stabil bas och effektivisera verksamheten. Men vi stannar ju inte upp här, vi fortsätter aktivt att söka nya projekt, säger VD Åsa Wilander.

Recipharm Höganäs tillverkar läkemedel i pulverform på uppdrag av en handfull stora och små läkemedelsbolag. Företaget har inga egna produkter. Den kraftiga tillväxten förklarar Åsa Wilander delvis med nya kundkontrakt, men framför allt med en snabb tillväxt hos de kunder som säljer kopior av läkemedel vars patent löpt ut.

Recipharm Höganäs AB är ett av elva fristående bolag inom Recipharm-koncernen, som knoppades av från Pharmacia på 90-talet. Totalt har företagsgruppen 1.800 anställda och anläggningar i bland annat Frankrike, England och på flera ställen i Sverige. Företagsgruppens huvudkontor ligger i Jordbro utanför Stockholm.

Lisa Kirsebom

Trots krisår för många läkemedelsbolag har kontraktstillverkaren Recipharm i Höganäs fördubblat personalstyrkan sedan 2007. Samtidigt har omsättningen närapå tredubblats. 2010 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.