tisdag 23 april 2024

inloggad som

70 ställer ut på AstraZenecas arbetsmarknadsdagar

Ett sjuttiotal företag och organisationer är anmälda till AstraZenecas arbetsmarknadsdagar i Lund nästa vecka. Där ska de presentera sig för den arbetskraft som sägs upp från läkemedelsjätten.

Bland utställarna finns Ferring, Tetra Pak, Novo Nordisk, Gambro och Epsilon. Majoriteten har ett konkret rekryteringsbehov under 2011, uppger AstraZeneca. Rapidus har talat med McNeil i Helsingborg och Clinical Laserthermia Systems i Lund, som inte planerar några nyanställningar, och Ferring i Ørestad som gör det. 

— På Ferring har vi en personalomsättning på ungefär tio procent och en ganska liten tillväxt under 2011 så vi räknar med ett femtiotal rekryteringar, säger Stefan Nielsen, personalchef på Ferring i Ørestad.

I maj hålls ytterligare en omgång arbetsmarknadsdagar i AstraZenecas regi. Beslutet om att forskningsanläggningen i Lund, med 900 anställda, läggs ner blev officiellt i mars i fjol. Sedan dess har ett antal lämnat företaget på eget initiativ. Ett antal kommer att flytta med till enheten i Mölndal dit forskningen i Lund förs över. Resten har eller kommer att sägas upp, men hur många det handlar om vill företaget inte prata om.

— Jag kan inte svara på det just nu. Alla förhandlingar är inte klara, säger Ursula Hultkvist Bengtsson, ansvarig för avvecklingen i Lund.

Fastigheten på Scheelevägen ska vara tömd till årsskiftet. Vad som händer med byggnaderna därefter är inte klart. Det finns flera spekulanter på att ta över, även om AstraZeneca inte vill uppge exakt hur många de är.

Kristian Svensson

Ett sjuttiotal företag och organisationer är anmälda till AstraZenecas arbetsmarknadsdagar i Lund nästa vecka. Där ska de presentera sig för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad