tisdag 14 maj 2024

inloggad som

3D-miljöer åt webbläsaren bas för nytt Lundabolag

En bild må säga mer än tusen ord, men en 3D-modell ger ännu bättre förståelse. Det menar grundarna av Lundabolaget Irradiance, som använder datorspelsgrafik för att ge djup åt nätkampanjer och webbaserade presentationer.

I Irradance kanaliserar de tre grundarna sitt gemensamma intresse för spelutveckling genom att bygga 3D-modeller för webben av allt från hemelektronikprodukter till Malmöbolaget Eco Food Scandinavias pilotanläggning utanför Alnarp för sluten fisk- och salladsodling.

— Förklaringen av hur odlingsprocessen ska gå till är flera sidor lång, med vår modell kan du gå runt och titta själv, säger VD Philip Nordenfelt.

Liksom de två andra grundarna står han ännu med en fot i studierna. Irradiance flyttade in på Ideon Innovation i början av hösten och har hittills främst finansierats med sidouppdrag inom webbutveckling. Bland visualiseringsuppdragen finns en kort filmsekvens för att visa funktionen för en varuhiss utvecklad av Venture Lab-bolaget Ascenda Solutions.

Bolaget bygger sina modeller på Unity3D, normalt ett verktyg för spelutveckling, vilket ger bra prestanda i realtid menar Philip Nordenfelt.

Erik Olausson

En bild må säga mer än tusen ord, men en 3D-modell ger ännu bättre förståelse. Det menar grundarna av Lundabolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.