fredag 26 april 2024

inloggad som

Symphogen utökar ledningen efter rekordinvestering

Efter ett rekordstort tillskott av riskkapital utökar bioteknikbolaget Symphogen i Lyngby ledningsgruppen. En forskningschef och en medicinsk chef ska nu rekryteras.

I torsdags kom beskedet att Symphogen landat 100 miljoner euro i nytt kapital. Pengarna ska betalas ut i tre omgångar och kommer från bland annat Novo A/S och Essex Woodlands Health Ventures. Någon större expansion är inte planerad, men två nya chefspositioner ska tillsättas omgående.

Symphogen forskar kring antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer, infektioner och autoimmuna sjukdomar. Just nu har företaget tre substanser i klinisk fas. Det nya kapitaltillskottet är ett av de största någonsin i ett onoterat, europeiskt bioteknikföretag.

I ledningsgruppen ingår i dag VD och grundare Kirsten Drejer, ekonomichef och grundare Thomas Feldthus samt utvecklingschefen Jørgen Petersen. Verksamheten startades år 2000 och totalt sitter cirka 80 anställda i lokalerna vid Danmarks Tekniske Universitet utanför Köpenhamn och på dotterbolaget i USA.

I slutet av 2010 avslutade Symphogen ett fyra år gammalt samarbete med svenska Biovitrum. Bland kvarvarande partner finns amerikanska Genentech.

Kristian Svensson

Efter ett rekordstort tillskott av riskkapital utökar bioteknikbolaget Symphogen i Lyngby ledningsgruppen. En forskningschef och en medicinsk chef ska nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.