fredag 3 maj 2024

inloggad som

Perlos skär ner i Lund under ny ledning

Finska Perlos dotterbolag i Lund med 20 anställda flyttar delar av sin verksamhet till Kina. I samband med nedskärningarna tar Henrik Johansson över som VD efter Charlotta Dahlström.

Perlos, numera Lite-On Mobile, formger och tillverkar mekanik och skal till mobiltelefoner och är underleverantör till bland annat Nokia och Sony Ericsson. Koncernen har omkring 15.000 anställda och omsatte förra året 427 miljoner euro. Sedan tidigare har stora delar av produktionen förlagts i Asien. Bland bolagets konkurrenter finns skånska Nolato. 

Kontoret på Ideon i Lund krymper nu från 20 till 14 anställda. Förändringen sker efter flera år av förluster i det svenska dotterbolaget. Enligt Henrik Johansson kommer delar av designledningen och mekanikkonstruktionen flyttas till Kina, medan Lundaverksamheten ska fokusera på antenndesign och kundsupport.

Bolaget har sin grund i Lundabolaget Moteco som 2001 blev uppköpta av finska Perlos. Den koncernen fick för tre år sedan i sin tur Taiwanesiska ägare i Lite-On Mobile och har sedan en månad tillbaka även övertagit Lite-On Mobile som företagsnamn.

Joel Lyth

Finska Perlos dotterbolag i Lund med 20 anställda flyttar delar av sin verksamhet till Kina. I samband med nedskärningarna tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.