torsdag 18 april 2024

inloggad som

Aspekta växer med toppnamn från Trelleborg…

Mikael Sjöblom lämnar jobbet som presschef på börsnoterade industrikoncernen Trelleborg för att bli konsult på kommunikations- och PR-byrån Aspekta i Malmö. Där ska han framförallt arbeta med finansiell information.

Sjöblom har arbetat på Trelleborg sedan år 2000, med undantag för 2002-2008, då han var IR-chef på Alfa Laval. Han har tidigare även arbetat på Biora, Peab, Sydkraft och som journalist på bland annat Sydsvenskan och Expressen.

— Efter 20 år på börsnoterade bolag i södra Sverige känns det både inspirerande och utmanande att få möjligheten att arbeta som seniorkonsult inom kommunikation i regionen, säger Mikael Sjöblom, som börjar sitt nya jobb 1 mars.

Aspektas VD Magnus Dahl beskriver finansiell information som ett växande område för byrån, som ökar sin byråintäkt i år.

— Där kommer Mikael Sjöblom att förstärka oss. Han har ju haft tunga poster och man kan inte hitta någon mer erfaren på den skånska marknaden, säger Magnus Dahl.

Industrikoncernen Trelleborg har runt 21.000 anställda i ett 40-tal länder. Omsättningen 2009 landade på 27 miljarder kronor.

Anders Frick

Mikael Sjöblom lämnar jobbet som presschef på börsnoterade industrikoncernen Trelleborg för att bli konsult på kommunikations- och PR-byrån Aspekta i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning. 


 • Alfa Laval prisas i Lund

  Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.

 • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

  Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

 • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

 • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

  Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

 • Rapportflod vecka 29

  Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

 • Rapportflod

  På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

 • Peter Nilsson vill få upp värdet

  Polymerkoncernen Trelleborg har ömsat skinn en andra gång under Peter Nilssons snart 18-åriga ledning. Efter vårens försäljning av en tredjedel av omsättningen sitter han med sprängfylld kassa – och en i hans tycke undervärderad aktie. Rapidus åkte till Trelleborg för ett samtal.

 • Trelleborgs däckförsäljning får grönt ljus

  Gummikoncernen Trelleborg meddelade på tisdagen att samtliga myndighetsgodkännanden nu finns på plats för en försäljning av affärsområdet Wheels. Affären inbringar […]

 • Rekordkvartal för Alfa Laval

  Här följer en sammanfattning av torsdagens skånska bokslutsrapporter. Alfa Laval Skånes största börsbolag, Alfa Laval, redovisar en ökad omsättning och […]

 • Storbolagen flaggar för tuffare tider

  2022 innebar i många fall rekord. Men nu blir det tuffare. Här följer en sammanställning av Skånes tyngre bokslutsrapporter hittills. […]