torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Proinvestor lanserar finansforum i Sverige

På ett halvår har Köpenhamnsbolaget Proinvestors aktiediskussionsforum seglat upp som Danmarks näst största, med 42.000 månatliga användare. Nu satsar företaget på en svensk etablering.

— Vi skapar ett eget bolag i Sverige, men hoppas etablera oss tillsammans med någon partner. Målet är att lansera en sajt som konkurrerar med Redeye.se och diskussionsforumet på Dagens Industris webbsidor, säger Peter Hildebrandt, VD för Proinvestor.

I kombination med forumtjänster hanterar Proinvestor även bolagspresentationer vid webbmöten med investerare. Tekniken kommer från arbetsförmedlingsföretaget LiveJob, som Peter Hildebrandt sedan tidigare driver. LiveJobs affärsidé var att ta video till hjälp i rekryteringsprocessen.

Förutom bolagspresentationer tjänar företaget även pengar på annonsering och abonnemangsavgifter från användare. Den svenska lanseringen ska ske i slutet av januari och kommer att styras från Danmark.

Proinvestor håller till i inkubatorn 5te i Köpenhamn. I våras fick företaget en investering på sex miljoner danska kronor från Strategic Venture Capital med Kim Mikkelsen i spetsen. Proinvestor vill inte uppge beräknad omsättning men räknar med att gå med vinst först nästa år. Bolaget har sju medarbetare och planerar att anställa ytterligare någon eller några personer under den närmaste framtiden.

Anders Frick

På ett halvår har Köpenhamnsbolaget Proinvestors aktiediskussionsforum seglat upp som Danmarks näst största, med 42.000 månatliga användare. Nu satsar företaget på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.