torsdag 25 april 2024

inloggad som

Mjukvaruinstitut säkrar finansiering från konsultkvartett

Mjukvaruinstitutet Sigrun bildades i våras och har nu knutit till sig fyra skånska konsultbolag. Finansiellt är verksamheten därmed säkrad för nästa år.

Bakom Sigrun står Sony Ericsson, Lunds universitet och Lunds kommun. Målet är att agera mellanhand mellan akademin och näringslivet för att lättare få ut resultat från mjukvaruforskning till industrin. Med i projektet finns även Blekinge tekniska högskola, Malmö högskola samt konsultbolagen Softhouse, Enea, Det Norske Veritas och enligt uppgift i dag, Epsilon.

— Detta blir finansieringen för nästa år. Intresset har varit stort och vi diskuterar med fler tänkbara partner och finansiärer. Beroende på vad som kommer ut av det kanske vi kan anställa en person fram mot sommaren, säger VD Sten Minör, som har en bakgrund som mjukvaruchef på Sony Ericsson.

Sigrun, eller Software Innovation and Engineering Institute, är ett dotterbolag till Lunds universitets holdingbolag Luab. Ordförande är Sony Ericssons tidigare utvecklingschef Mats Lindoff. VD Sten Minör är bolagets hittills enda anställde.

Kristian Svensson

Mjukvaruinstitutet Sigrun bildades i våras och har nu knutit till sig fyra skånska konsultbolag. Finansiellt är verksamheten därmed säkrad för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.