onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Christer Månsson, VD för Media Evolution…

… som nu kommit ett steg närmare visionen om Media Evolution City. Peab har fått kontrakt på att bygga huset på Kockums gamla varvsområde i Västra Hamnen. Totalsumman beräknas till 153 miljoner kronor.

Hur stort ska huset bli?
— Det ska få plats runt 300 arbetsplatser. Vi hoppas på bolag som flyttar dit med 1-30 anställda, så inget företag blir helt dominerande. Det ska bli en mix av olika stora bolag med olika karaktärer.

I våras blev det klart att kommunikationsbyrån First Flight blir hyresgäst. Är det några fler bolag på gång?
— Allt har inte riktigt varit klart i förhållandena mellan oss, Peab som ska bygga huset och Wihlborgs som kommer äga det. Därför har vi inte jagat så mycket efter hyresgäster hittills.

Media Evolution har i dag ett hundratal medlemsföretag, däribland konsultbolaget Cybercom, e-learningbolaget TicTac Interactive och spelutvecklingskoncernen Ubisofts svenska gren. Måste man vara medlem för att få plats i det nya huset?
— Nej, vi jobbar för alla medieföretag i södra Sverige.

Men vilka räknar ni egentligen som medieföretag?
— Vi brukar prata om företag i mediebranscherna, det vill säga alla bolag som medverkar till en medieupplevelse i elektroniska skärmar. Det är allt från film- och tv-bolag till spelutvecklare, kommunikationsbyråer, förlag och mediateknikbolag.

Till skillnad från inkubatorerna kommer Media Evolution City inte ha några subventionerade hyror. Hur ska ni locka dit bolagen?
— Miljön kommer bli kreativ och med en bra blandning av företag. De enkla mötena över en fika är ofta de som är de mest värdefulla.

Erik Olausson

… som nu kommit ett steg närmare visionen om Media Evolution City. Peab har fått kontrakt på att bygga huset […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.

  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

    Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Hon drar in miljoner på digital utbildning 

    37 miljoner kronor i vinst förra året och en tillväxt på 26 procent hittills i år. Nu storsatsar Tictac Learn på den tyska marknaden.

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]