fredag 26 april 2024

inloggad som

23 jobb bort på Polypeptide i Malmö

Bioteknikföretaget Polypeptide Laboratories i Malmö varslar 23 personer om uppsägning. Anledningen är minskad efterfrågan från läkemedelsindustrin.

Polypeptide ingår i företagsgruppen runt Frederik Paulsen Jr. Han kontrollerar den världsomspännande Ferringkoncernen och är son till Ferrings grundare med samma namn. Anläggningen på Limhamnsvägen i Malmö är den största av sex inom Polypeptide, men nu ska 171 anställda reduceras med 23 personer.

— Vår prognos och beläggning nästa år och även under 2012 har minskat. Vi måste anpassa oss efter förutsättningarna, säger VD Alain Scarso till Rapidus.

Han befinner sig i Indien och förklarar på en raspig telefonlinje att bolaget ser forskningsbudgetar inom bioteknik och läkemedel krympa världen över. Små verksamheter får inte riskkapital och de större företagen gör heller inga nysatsningar. Det slår hårt mot spelare som Polypeptide, som jobbar med aktiva läkemedelsingredienser.

Fackliga förhandlingar är igång. Personalen informerades om neddragningen på ett möte i fredags. Totalt har koncernen 425 anställda. De övriga fabrikerna ligger i själländska Hillerød, Strasbourg, indiska Ambernath samt San Diego och Torrance i Kalifornien.

Kristian Svensson

Bioteknikföretaget Polypeptide Laboratories i Malmö varslar 23 personer om uppsägning. Anledningen är minskad efterfrågan från läkemedelsindustrin. Polypeptide ingår i företagsgruppen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.