tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Philip Stankovski på Øresund IT…

…som arrangerar gratis företagsdejtingresor för skånska IT-bolag. Först ut är en resa till Österrike och IT-klustret i Wien.

Vad är detta för något?

— En möjlighet för IT-bolagen i regionen att skapa nya affärsmöjligheter. Nu på vår första resa kommer vi bland annat att besöka klusterorganisationen Clusterland Upper Austria.

Varför agerar ni reseledare?

— Vi vill skapa ekonomisk tillväxt. Det som är kul är att fem företag från samma del av branschen åker iväg för att göra nya affärer och att det även leder till bättre dialog mellan branschaktörerna.

Vilka får åka med?

— Totalt har vi finansiering för att skicka iväg minst 21 företag på fyra olika resor. Fem bolag är hittills klara för Österrike: Olivtree, Mindroute, Alien Interactive, InfraSight och Skyforge.

Vem står för notan?

— EU finansierar resorna till 100 procent genom sitt program för livslångt lärande. Det enda som de deltagande företagen själva behöver stå för är sin egen tid. EU sponsrar eftersom man anser att små och medelstora bolag behöver stöd i sin internationaliseringsprocess.

Vilka andra destinationer står på tur?

— Vi har fått önskemål om Barcelona i februari och Zürich i mars. Vi försöker att hitta en nischad del av branschen och matcha den med någon annan passande region inom EU. Vi har redan kontakter med motsvarande organisationer i Europa och de blir glada när vikingarna” kommer på besök.

Anders Frick

…som arrangerar gratis företagsdejtingresor för skånska IT-bolag. Först ut är en resa till Österrike och IT-klustret i Wien. Vad är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.