tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Bysted bakom nya bankens reklamoffensiv

Idag bildas Sparbanken Öresund och en över två veckor lång reklamoffensiv drar igång. Bakom kampanjen står Malmöbyrån Bysted.

Sparbanken Öresund är resultatet av fusionen mellan sparbankerna Finn och Gripen. Uppdraget att ta fram ny logotype och kommunikationsplattform gick i våras till Bysted i konkurrens med fem andra byråer. Sju personer har jobbat med projektet som bland annat innefattar hemsida, annonser i press och på bussar, tåg och skyltar utomhus.

Exakt vad uppdraget är värt vill Bysteds VD i Malmö Ulrika Wærneman inte avslöja. Men byrån har fullt upp och håller just nu på att rekrytera ytterligare tre personer.

— Det är en stor affär som betyder jättemycket för oss, säger Ulrika Wærneman.

Bysted närmar sig också skarpt läge för en annan storkund, Citytunneln, som öppnar i mitten av december.

Ifjol låg byråintäkten på 7,5 miljoner kronor. I år blir den högre. Bolaget har nio anställda och ingår i börsnoterade kommunikationskoncernen Intellecta. Bysted startade i Köpenhamn 1987 och har funnits i Malmö sedan år 2000.

Kristian Svensson

Idag bildas Sparbanken Öresund och en över två veckor lång reklamoffensiv drar igång. Bakom kampanjen står Malmöbyrån Bysted. Sparbanken Öresund […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Tunga skånska portföljer

    Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

  • Aktietips för sommaren

    Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

  • Konsolidering i PR-branschen…

    Pandemin blev avgörande för flera av Skånes PR-byråer. Vissa gjorde rekord, andra föll och köptes upp. Rapidus vet vem som tog vem och tar tempen på branschen.

  • … som mognar i Skåne

    Allt fler företag har börjat inse värdet av strategisk kommunikation och varumärkesarbete. Det vittnar flera skånska PR-byråer om, bland andra Aspekta med vd Linda Molin.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Tunt i Affärsänglarnas portfölj

    Två av fem bolag som Affärsänglarna listar som ”sina” bolag är i eller på väg i konkurs. Här visar vi listan.

  • IR-drottningen drar till Thule

    Catharina Paulcén etablerar sig som en kommunikations-stjärna när hon i höst blir friluftsbolaget Thule Groups nya kommunikationsdirektör och IR-chef. Bakom sig lämnar hon Lindab och dessförinnan Haldex.