fredag 17 maj 2024

inloggad som

Snabb expansion för IT-uppstickare i Lund

IT-konsultbolaget tretton37 i Lund har växt till femton anställda sedan starten i början av året. Den senaste rekryteringen är Deniz Yildirim som ledde konsultfirman Varchar tills den köptes upp av Cybercom 2006. Vid tiden för uppköpet hade Varchar växt till 24 anställda och därifrån kommer majoriteten av personalen på tretton37.

— Många har gjort samma resa och nu kände vi att det var dags att testa att stå på egna ben, säger en av tretton37:s medgrundare Oskar Hülphers.

Primärt inriktar sig tretton37 på systemutveckling på Microsofts plattform .Net. I kundlistan finns exempelvis Alfa Laval, men bolaget har också uppdrag som underkonsult och arbetar då bland annat med projekt på Sony Ericsson.

Att Deniz Yildirim nu blir VD ser Oskar Hülphers som ett led i de fortsatta expansionsplanerna.

— Vi har redan från start byggt en organisation som snabbt ska kunna växa och vi hoppas kunna göra det även framöver, säger han.

Inget externt kapital har tagits in vid uppstarten och enligt Oskar Hülphers skiljer sig bolagsstrukturen något jämfört med många andra konsultföretag i det att samtliga medarbetare också är delägare. Han vill ännu inte göra en prognos för vad omsättningen landar på första året.

Joel Lyth

IT-konsultbolaget tretton37 i Lund har växt till femton anställda sedan starten i början av året. Den senaste rekryteringen är Deniz […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]