fredag 26 april 2024

inloggad som

Sony-order får spelbolag att flytta till Malmö

Spelbolaget Tarsier Studios från Karlshamn öppnar kontor i centrala Malmö. Bakom flytten ligger ett utvecklingsuppdrag för ett än så länge hemligt spel åt Sony Computer Entertainment, bolaget som utvecklar hård- och mjukvaran till spelkonsollen Playstation.

— Vi flyttar framförallt för att hitta ny personal, och dessutom är det närmare Köpenhamn. Sony fick upp ögonen för oss redan 2005. Då började vi arbeta tillsammans genom spelet Rag Doll Kung Fu, där vi skapade kostymer för spelets karaktärer, säger VD Mattias Nygren.

Bolaget har även hjälpt till med kostymer till spelfigurerna i LittleBigPlanet och digitala karaktärer på Sonys marknadsplats Playstation Home.

Tarsier ska även framöver ha ett kontor i Karlshamn. Majoriteten av personalen kommer dock finnas i Malmö. För närvarande arbetar 30 personer i företaget, som nu söker fler erfarna utvecklare. Mattias Nygren räknar med att bolaget kommer att växa till omkring 40 anställda till årsskiftet.

Förra året omsatte Tarsier 6,4 miljoner kronor, närpå en fördubbling jämfört med 2008. Resultatet slutade på 2,3 miljoner kronor i vinst. Mattias Nygren räknar med att öka omsättningen ytterligare i år, dock inte i riktigt samma takt som tidigare.

Bolaget ägs till stora delar av personalen. Bland de externa finansiärerna finns Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse.

Anders Frick

Spelbolaget Tarsier Studios från Karlshamn öppnar kontor i centrala Malmö. Bakom flytten ligger ett utvecklingsuppdrag för ett än så länge […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.