lördag 20 april 2024

inloggad som

Teleca nyanställer 450 personer

Malmöbaserade Teleca sysselsätter idag cirka 2.000 personer runt om i världen. Nu planerar konsultjätten att anställa 450 nya medarbetare innan årsskiftet, främst i Ryssland och Asien.

Under tredje kvartalet i år rekryterade Teleca ett par personer om dagen till sin verksamhet i Indien. När nu företaget ska anställa ytterligare 450 är det inte bara i Indien utan även i Ryssland och Kina som expansionen sker. Någon större utökning av personalen i Öresundsregionen väntas inte.

— En av våra styrkor är offshoreverksamhet. Här i Öresundsregionen har vi en stabil utveckling, men den stora tillväxten har vi i länder där lönenivån generellt sett är lägre, säger Anette Gregow, informationschef på Teleca i Malmö.

Företaget är en av Sony Ericssons största konsultleverantörer inom mjukvaruutveckling. Av personalen finns idag ungefär 60 vid huvudkontoret i Malmö. Merparten av de som ska anställas är ingenjörer med inriktning mot Linux och mobiloperativsystemet Android.

Våren 2009 köpte det amerikanska investmentföretaget Symphony Technology Group alla aktier av Dan Olofsson och Konstantin Caliacmanis och avnoterade genom budplikt bolaget från börsen.  Koncernen omsatte ifjol 875 miljoner kronor och gjorde en förlust på knappt 62 miljoner.

Anders Frick

Malmöbaserade Teleca sysselsätter idag cirka 2.000 personer runt om i världen. Nu planerar konsultjätten att anställa 450 nya medarbetare innan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.