torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Nästan varannan borta på Anoto

|  
|  

Dagens varsel av 35 anställda på börsnoterade Anoto i Lund är bara en del av den kraftiga neddragning bolaget genomgått i år. Sedan årsskiftet har nu 50 av 120 tjänster försvunnit.

— Vi har haft ett antal naturliga avgångar som inte har ersatts och från och med nu kommer heller inga nya anställas när någon lämnar företaget, säger VD Torgny Hellström.

Exakt hur det senaste varslet kommer slå mot personalen i Lund är inte klart i dagsläget, men ingen del av organisationen kommer enligt Torgny Hellström att lämnas oberörd. Klart är att kontoren i Boston och Tokyo ska bli rena säljorganisationer och att all produktutveckling läggs i Lund.

Anoto arbetar idag med två separata affärsområden: Anoto Products, som främst tillverkar och säljer bolagets digitala penna, samt Technology & Licensing, där tekniken licensieras ut till andra tillverkare. Framöver ska utvecklingen för de båda affärsområdena föras samman till en enhet för att effektivisera verksamheten.

— Produktutvecklingen kommer att fortgå, men inte i lika hög grad som idag, säger Torgny Hellström.

Anoto omsatte 95 miljoner kronor första halvåret i år, med en förlust på 35 miljoner efter skatt. Aktiemarknaden visade inga större reaktioner på morgonens besked om varsel, vid lunchtid var börsvärdet oförändrat jämfört med stängningen förra veckan.

Joel Lyth

Dagens varsel av 35 anställda på börsnoterade Anoto i Lund är bara en del av den kraftiga neddragning bolaget genomgått i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad