måndag 20 maj 2024

inloggad som

Marknadschefen lämnar Anoto

Ebba Åsly Fåhraeus slutar som marknads- och försäljningschef på börsnoterade teknikbolaget Anoto i Lund. Charlotte Gunnarsson, i dag ansvarig för partnerkommunikation i bolaget, tar över som tillförordnad marknadschef.

Ebba Åsly Fåhraeus ska istället bli informationschef och affärsutvecklare på Malmöbaserade Qeep Ventures, som bland annat ägs av Göran Härstedt och Torsten Jansson — radarparet från New Wave som driver verksamhet i Härstedt & Jansson Invest AB.

— Det är spännande med en ny bransch och jag ser även fram emot att få arbeta med ett företag som har en god sammanhållen ägarbild, säger Ebba Åsly Fåhraeus.

Hon blir den andra som lämnar ledningsgruppen sedan koreanska Aurora Investment i våras gick in som ny storägare. VD Anders Norling byttes ut av styrelsen i somras.

Ebba Åsly Fåhraeus är syster till Anotos grundare Christer Fåhraeus och har arbetat på bolaget sedan år 2000. Hon är även styrelseordförande i bioteknikbolaget Genovis och utvald som adept i Styrelsekraft, ett projekt som drivs av Almi på regeringensinitiativ. Syftet är att identifiera 200 kvinnor med godaförutsättningar att sitta i en bolagsstyrelse.

Anders Frick

Ebba Åsly Fåhraeus slutar som marknads- och försäljningschef på börsnoterade teknikbolaget Anoto i Lund. Charlotte Gunnarsson, i dag ansvarig för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]